Sziget Hotel Veránka

Sziget Hotel Veránka

Budapesttől 150, Bajától 10 kilométerre, Érsekcsanád külterületén helyezkedik el a Veránka-sziget, amely 1893-ban, a Duna szabályozási munkálatai során alakult ki. A Duna-Dráva Nemzeti Park és a Gemenci Tájegység egyik legszebb, valamint Európa legnagyobb ártéri erdeje páratlan állat- és növényvilággal rendelkezik. A szigetet csak vízi úton lehet megközelíteni, és kiválóan alkalmas kirándulásra, pihenésre, de természetes szeparáltsága okán zártkörű rendezvények, csapatépítő tréningek, konferenciák ideális helyszíne is lehet. A Veránka-szigeti üdülőcsoport a terület észak-keleti csücskében található.
Az egész évben nyitva tartó, közvetlenül a Duna-parton elhelyezkedő hotel 1939-ben épült, kétszintes főépületében 18 fő részére biztosított az elhelyezés, 7 db kétágyas, fürdőszobás, pótágyazható szobában, valamint 2 db kétágyas lakosztályban. A lakosztályokhoz és néhány szobához erkély is tartozik. A szobák televízióval, hűtővel és klímával felszereltek.
Az üdülő területén található négy, 2004-ben átadott üdülőház további 16 fő részére kínál szálláslehetőséget. Az üdülőházak 2 db kétágyas szobával, szobánként külön bejárattal, panorámás terasszal, fürdőszobával rendelkeznek és hűtőszekrénnyel, televízióval felszereltek.
Szintén az üdülő területén található az 1970-es években épült kétszintes vendégház, melyben 8 db kétágyas szoba várja vendégeit. Az üdülőházak és a vendégház nem fűthetőek, időjárástól függően májustól szeptember végéig használhatók.
A személygépkocsival érkezők részére a szálloda ingyenes parkolási lehetőséget biztosít az érsekcsanádi Duna-parton. A szigetre menetrend szerinti (ingyenes) hajójárat szállítja a vendégeket.

Szobák:

Szálloda:
Az üdülő közvetlenül a Duna-parton 18 fő részére biztosít szálláslehetőséget, 7 db kétágyas, fürdőszobás, pótágyazható szobában, valamint 2 db lakosztályban. A lakosztályokhoz és 4 db szobához erkély is tartozik. A szobák televízióval, hűtővel és klímával felszereltek.

Vendégház:
Az egyébként vadászházként is funkcionáló vendégház 16 fő részére, 2 db földszinti lakrészben, illetve 2 db emeleti lakrészben (kétágyas szoba + két férőhelyes nappali), nyújt szálláslehetőséget. A lakrészekhez külön fürdőszoba tartozik, valamint televízióval és hűtőszekrénnyel felszereltek. Televízió az épület társalgójában is található.

Üdülőházak:
A 4 db üdülőház további 16 fő részére kínál szálláslehetőséget. Az üdülőházak 2 db kétágyas szobával, szobánként külön bejárattal, panorámás terasszal, fürdőszobával rendelkeznek és hűtőszekrénnyel, televízióval felszereltek. Az épületek nem fűthetőek, időjárástól függően májustól szeptember végéig használhatók.

Szolgáltatások:

• szállás teljes panziós ellátással
ellátás módja: büféreggeli, három fogásból álló menüválasztásos ebéd és vacsora
• ingyenes hajótranszfer a szigetre érkezéskor és távozáskor
•  akadálymentes, zárt parkoló az érsekcsanádi Duna-parton
• televízió
• wifi 
• füves sportpálya
• játszótér
• kiépített sütő- és főzőhelyek (szalonnasütés, bográcsozás)
• kenu- és kerékpárkölcsönzés
• horgászási lehetőség (engedéllyel)
• borkóstolási lehetőség (opcionálisan, térítés ellenében)
• hajókirándulás a Dunán (opcionálisan, térítés ellenében)
• díjmentesen kölcsönözhető kerékpár

 

Látnivalók a környéken:

Gemenci Tájvédelmi Körzet, Pörbölyi erdei vasút
Érsekcsanád – Tájház
Baja – Kálvária-kápolna, Zsinagóga, Szentháromság tér, Városháza, Bunyevác tájház, Páduai Szent Antal Ferences Kolostortemplom, Türr István MúzeumHajósi Barokk Érseki Kastély
Szekszárd, Kalocsa városa
Hajósi Barokk Érseki Kastély


Az idegenforgalmi adó mértéke 18 év felett 300 Ft/fő/éj.

Bankkártyát elfogad
SZÉP Kártyát elfogad
Erzsébet-utalványt elfogad

Sziget Hotel Veránka

A hotel  ideális rendezvényhelyszín lehet csapatépítő tréningek, konferenciák, szemináriumok, továbbképzések, valamint családi rendezvények lebonyolításához.

Sziget Hotel Veránka

A Veránka-szigeti Hotel gépkocsival Érsekcsanádon keresztül közelíthető meg. A település Magyarország déli részén, Bács-Kiskun megyében, Budapesttől 150 km-re, Szekszárdtól 42 km-re, Bajától pedig 10 km-re fekszik.
Érsekcsanádon a Duna-part felé vezető úton körülbelül 5 kilométert kell megtenni a hajó kikötőjéig. Az útvonalat táblák is jelzik.
A személygépkocsival érkező vendégeink részére ingyenes parkolót biztosítunk az érsekcsanádi Duna-parton. Ennek megközelítése: áthaladva az árvízvédelmi gáton, majd jobbra fordulva az első épület udvara a parkolóhely. Javasoljuk, hogy érkező vendégeink először a kikötőnél álljanak meg, ahol kivehetik csomagjaikat, és utána helyezzék el autójukat a parkolóban.

A legközelebbi vasútállomás Baján található, ahol vonattal érkező vendégeinknek át kell szállni a Budapest/Kecskemét/Kalocsa/Kiskőrös felé tartó távolsági autóbuszra, melyről Érsekcsanád központjában kell leszállni. A távolság kb. 8 km, menetidő kb. 13 perc.

Autóbusszal szintén Érsekcsanád-központ megállóhelyen kell leszállni. A faluból helyi járat nem közlekedik a kb. 5 km-re fekvő érsekcsanádi Duna-partig.

Érsekcsanád központjából - autóbusszal érkező vendégeink részére – saját kisbusszal transzfert tudunk biztosítani előzetes egyeztetés alapján a hajókikötőig (kb. 5 km), ahonnan személyszállító hajóval történik a szigetre való átjutás.


Hajó menetrend (menetidő: 10 perc)

Érsekcsanád, Duna-part – Veránka-sziget
7:20
9:50
12:30
14:45
18:00
19:30

Veránka-sziget – Érsekcsanád, Duna-part
9:15
10:15
13:50
16:00
19:15
20:15

A menetrend változtatás jogát fenntartjuk.

A Veránka-szigetről induló utolsó hajójárat időpontját minden esetben egyeztetni kell a recepcióval.


Sziget Hotel Veránka

Cím: 6347 Érsekcsanád, Dunapart 1.
GPS koordináta: 46.2574906
18.9223343
Telefonszám: +36 (30) 520 8657

Ügyfélszolgálat Erzsébet-programos vendégeknek

Információs telefonszám: +36 (1) 371 3242
Foglalás: https://palyazat.erzsebetprogram.hu/

Ügyfélszolgálat igényjogosult vendégeknek

Információs telefonszám: +36 (30) 869 1615, +36 (30) 869 1625
Jelentkezés online: http://foglalas.esztv.hu
E-mail: ertekesites@kih.gov.hu
Személyes ügyintézés: Ügyfélszolgálati Iroda: 1055 Budapest, Bihari János u. 5
Nyitva tartás: Hétfő, kedd, csütörtök: 8.00-14.00; szerda: 11.00-16.15; péntek: 8.00-13.00

Információ rendezvényszervezőknek

Telefonszám: +36 (30) 869 1615, +36 (30) 869 1625
E-mail: Bea.Szijgyarto@kih.gov.hu