Sziget Hotel Veránka

Sziget Hotel Veránka

Budapesttől 150, Bajától 10 kilométerre, Érsekcsanád külterületén helyezkedik el a Veránka-sziget, amely 1893-ban, a Duna szabályozási munkálatai során alakult ki. A Duna-Dráva Nemzeti Park és a Gemenci Tájegység egyik legszebb, valamint Európa legnagyobb ártéri erdeje páratlan állat- és növényvilággal rendelkezik. A szigetet csak vízi úton lehet megközelíteni, és kiválóan alkalmas kirándulásra, pihenésre, de természetes szeparáltsága okán zártkörű rendezvények, csapatépítő tréningek, konferenciák ideális helyszíne is lehet. A Veránka-szigeti üdülőcsoport a terület észak-keleti csücskében található.
Az egész évben nyitva tartó, közvetlenül a Duna-parton elhelyezkedő hotel 1939-ben épült, kétszintes főépületében 18 fő részére biztosított az elhelyezés, 7 db kétágyas, fürdőszobás, pótágyazható szobában, valamint 2 db kétágyas lakosztályban. A lakosztályokhoz és néhány szobához erkély is tartozik. A szobák televízióval, hűtővel és klímával felszereltek.
Az üdülő területén található négy, 2004-ben átadott üdülőház további 16 fő részére kínál szálláslehetőséget. Az üdülőházak 2 db kétágyas szobával, szobánként külön bejárattal, panorámás terasszal, fürdőszobával rendelkeznek és hűtőszekrénnyel, televízióval felszereltek.
Szintén az üdülő területén található az 1970-es években épült kétszintes vendégház, melyben 8 db kétágyas szoba várja vendégeit. Az üdülőházak és a vendégház nem fűthetőek, időjárástól függően májustól szeptember végéig használhatók.
A személygépkocsival érkezők részére a szálloda ingyenes parkolási lehetőséget biztosít az érsekcsanádi Duna-parton. A szigetre menetrend szerinti (ingyenes) hajójárat szállítja a vendégeket.

Szobák:

Szálloda:
Az üdülő közvetlenül a Duna-parton 18 fő részére biztosít szálláslehetőséget, 7 db kétágyas, fürdőszobás, pótágyazható szobában, valamint 2 db lakosztályban. A lakosztályokhoz és 4 db szobához erkély is tartozik. A szobák televízióval, hűtővel és klímával felszereltek.

Vendégház:
Az egyébként vadászházként is funkcionáló vendégház 16 fő részére, 2 db földszinti lakrészben, illetve 2 db emeleti lakrészben (kétágyas szoba + két férőhelyes nappali), nyújt szálláslehetőséget. A lakrészekhez külön fürdőszoba tartozik, valamint televízióval és hűtőszekrénnyel felszereltek. Televízió az épület társalgójában is található.

Üdülőházak:
A 4 db üdülőház további 16 fő részére kínál szálláslehetőséget. Az üdülőházak 2 db kétágyas szobával, szobánként külön bejárattal, panorámás terasszal, fürdőszobával rendelkeznek és hűtőszekrénnyel, televízióval felszereltek. Az épületek nem fűthetőek, időjárástól függően májustól szeptember végéig használhatók.

Szolgáltatások:

• szállás teljes panziós ellátással
ellátás módja: büféreggeli, három fogásból álló menüválasztásos ebéd és vacsora
• ingyenes hajótranszfer a szigetre érkezéskor és távozáskor
•  akadálymentes, zárt parkoló az érsekcsanádi Duna-parton
• televízió
• wifi 
• füves sportpálya
• játszótér
• kiépített sütő- és főzőhelyek (szalonnasütés, bográcsozás)
• kenu- és kerékpárkölcsönzés
• horgászási lehetőség (engedéllyel)
• borkóstolási lehetőség (opcionálisan, térítés ellenében)
• hajókirándulás a Dunán (opcionálisan, térítés ellenében)
• díjmentesen kölcsönözhető kerékpár

 

Látnivalók a környéken:

Gemenci Tájvédelmi Körzet, Pörbölyi erdei vasút
Érsekcsanád – Tájház
Baja – Kálvária-kápolna, Zsinagóga, Szentháromság tér, Városháza, Bunyevác tájház, Páduai Szent Antal Ferences Kolostortemplom, Türr István Múzeum, Hajósi Barokk Érseki Kastély
Szekszárd, Kalocsa városaKedvezmények:

MÁV-START Klub/ Bónusz/VIP/ Prémium kártya elfogadó hely
Információ: www.mav-start.hu

Az idegenforgalmi adó mértéke 18 év felett 300 Ft/fő/éj.

Bankkártyát elfogad
SZÉP Kártyát elfogad
Erzsébet-utalványt elfogad

Sziget Hotel Veránka

A hotel  ideális rendezvényhelyszín lehet csapatépítő tréningek, konferenciák, szemináriumok, továbbképzések, valamint családi rendezvények lebonyolításához.

Sziget Hotel Veránka

A Veránka-szigeti Hotel gépkocsival Érsekcsanádon keresztül közelíthető meg. A település Magyarország déli részén, Bács-Kiskun megyében, Budapesttől 150 km-re, Szekszárdtól 42 km-re, Bajától pedig 10 km-re fekszik.
Érsekcsanádon a Duna-part felé vezető úton körülbelül 5 kilométert kell megtenni a hajó kikötőjéig. Az útvonalat táblák is jelzik.
A személygépkocsival érkező vendégeink részére ingyenes parkolót biztosítunk az érsekcsanádi Duna-parton. Ennek megközelítése: áthaladva az árvízvédelmi gáton, majd jobbra fordulva az első épület udvara a parkolóhely. Javasoljuk, hogy érkező vendégeink először a kikötőnél álljanak meg, ahol kivehetik csomagjaikat, és utána helyezzék el autójukat a parkolóban.

A legközelebbi vasútállomás Baján található, ahol vonattal érkező vendégeinknek át kell szállni a Budapest/Kecskemét/Kalocsa/Kiskőrös felé tartó távolsági autóbuszra, melyről Érsekcsanád központjában kell leszállni. A távolság kb. 8 km, menetidő kb. 13 perc.

Autóbusszal szintén Érsekcsanád-központ megállóhelyen kell leszállni. A faluból helyi járat nem közlekedik a kb. 5 km-re fekvő érsekcsanádi Duna-partig.

Érsekcsanád központjából - autóbusszal érkező vendégeink részére – saját kisbusszal transzfert tudunk biztosítani előzetes egyeztetés alapján a hajókikötőig (kb. 5 km), ahonnan személyszállító hajóval történik a szigetre való átjutás.


Hajó menetrend (menetidő: 10 perc)

Érsekcsanád, Duna-part – Veránka-sziget
7:20
9:50
12:30
14:45
18:00
19:30

Veránka-sziget – Érsekcsanád, Duna-part
9:15
10:15
13:50
16:00
19:15
20:15

A menetrend változtatás jogát fenntartjuk.

A Veránka-szigetről induló utolsó hajójárat időpontját minden esetben egyeztetni kell a recepcióval.


Sziget Hotel Veránka

Cím: 6347 Érsekcsanád, Dunapart 1.
GPS koordináta: 46.2574906
18.9223343
Telefonszám: +36 (30) 520 8657

Ügyfélszolgálat Erzsébet-programos vendégeknek

Információs telefonszám: +36 (1) 371 3242
Foglalás: https://palyazat.erzsebetprogram.hu/

Ügyfélszolgálat igényjogosult vendégeknek

Információs telefonszám: +36 (30) 869 1615, +36 (30) 869 1625
Jelentkezés online: http://foglalas.esztv.hu
E-mail: ertekesites@kih.gov.hu
Személyes ügyintézés: Ügyfélszolgálati Iroda: 1055 Budapest, Bihari János u. 5
Nyitva tartás: Hétfő, kedd, csütörtök: 8.00-14.00; szerda: 11.00-16.15; péntek: 8.00-13.00

Információ rendezvényszervezőknek

Telefonszám: +36 (30) 869 1615, +36 (30) 869 1625
E-mail: Bea.Szijgyarto@kih.gov.hu